Volg HSV Hoek op social media:

Hoekie 3 on tour

22-05-2016 10:20 Fijnaart

Geplaats door Wim Dieleman in Hoek 3

Hoek 3 is de na-competitie gestart met een kleine nederlaag. Op bezoek bij de Fendert 2 moest men genoegen nemen met een nipte 2-1 eindstand. Dinsdag zullen we zien wat dit allemaal waard is, aangezien de mannen uit Brabant op bezoek komen voor de terugwedstrijd. Hoekie 3 beleefde in ieder geval een lang en gezellig dagje.

Na het mislopen van het kampioenschap konden de dappere strijders van Hoekie 3 het als winnaar van de eerste periode, gisteren opnemen tegen de winnaar van de derde periode uit de reserve 2e klasse B. Een reisje naar Fijnaart stond op de agenda alwaar H3 het moest opnemen tegen de Fendert 2. Aangezien Hoek 2 het ook nog lukte om zich te plaatsen voor de na-competitie en moest afreizen naar Hardinkxveld stelde het bestuur ( waarvoor dank) weer een grote bus beschikbaar om beide ploegen af te leveren op de 2 locaties.  Klein nadeel voor de H3 selectie was wel dat men ruim 2 uur voor aanvang al op het complex van de Fendert aanwezig was en zelfs de kantine nog niet geopend was.. Geopperd werd om eerst een bakkie te gaan doen bij Franske Bauer maar daar werd toch maar vanaf gezien. Inmiddels konden de Hoekenezen rekenen op een hartelijke ontvangst in de met brabantse gezelligheid gevulde kantine en werd de tijd wat gevuld met een dartje en een biljartje.

Weinige was bekend van de fendert, rood shirt ,een hoofdveld met maximale afmetingen en oud Hoek-spits Paul van Buuren die het eerste elftal trainde. Hoek 3 ging uit van eigen kracht en dan zou het wel goed komen was de gedachte.In een leuke ambiance ,met een 100 toeschouwers en het nodige vuurwerk, was het in de beginfase even aftasten voor de H3 en duidelijk was al gauw dat het voetballend geen topper was maar fysiek zijn mannetje wel stond. Belangrijk was om op zo'n groot veld de ruimtes klein te houden maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste kleine kansjes waren voor de gastheren en na 20 minuten ook de voorsprong, nadat de H3 verdediging de bal niet weg kreeg en de Fendert spits van grote afstand de bal zowaar in het doel deed belanden. Met een pijnlijke lies kon Tom Dieleman vervolgens niet meer verder ,zodat Sander van Langevelde in de ploeg kwam. Daarna hielden de ploegen elkaar wederom erg in evenwicht en waren de kansen schaars.

Tweede helft wat omzettingen bij H3 om toch wat meer power voorin te krijgen. Sil werd diepste spits en kilometervreter Jopie op de rechtshalf , zodat hij kon profiteren van de ruimte die er steeds meer kwam. Tweede helft was H3 wat meer de bovenliggende partij en ging op jacht naar de gelijkmaker. Helaas voor H3 viel het doelpunt aan de andere kant nadat een makkelijk gegeven vrije trap in 1 keer prachtig werd binnengekrult. Na wat kleine kansjes , waarin het allemaal net niet was , kwam daar toch de aansluitingstreffer voor H3.Mike Visser, juist in de ploeg gekomen voor Mike Lako zorgde voor wat verwarring  en Albert Kingma mikte een vrije trap vanaf de rechterkant precies op het hoofd van de inkomende Patrick de Guchteneire die de bal verlengde en de doelman kansloos liet. Met nog een half uur op de klok was weer alles mogelijk en H3 ging verbeten op jacht naar meer. Vooral Sil voelde zich op de Brabantse akker weer helemaal thuis en zorgde voor veel onrust in de verdediging van de gastheren. Ook via de rechterkant een paar goed opgezette aanvallen die helaas geen doelpunten opleverden.Dan de 80'minuut , een enorme kans op de gelijkmaker via Sil. Na een goede aanval via links kwam de bal ineens voor de voeten van onze spits maar iets te gehaast schoot hij voor een leeg doel naast. Inmiddels liepen er al een paar op hun tandvlees en lostte Jordy Goossen de moegestreden Thijs de Blaeij nog af.Het bleef vervolgens spannend tot het laatste fluitsignaal aangezien keeper Robin Francke met een fabelachtige redding nog een tegengoal wist te voorkomen en Hoek 3 ook nog een strafschop had kunnen krijgen na een worstelpartij in het Fendertse strafschopgebied.Zover kwam het allemaal niet en was de 2-1 een eindstand waar een in de tweede helft prima H3 wel vrede mee kon hebben.

Ondanks de nederlaag , biedt de terugwedstrijd as dinsdag nog voldoende kansen om verder te gaan en na een paar sapjes zorgde dit al snel voor een prima stemming bij de H3 selectie.Rond de klok van 18.00 uur was daar ook weer de bus met een winnend H2 en werd vervolgens koers gezet naar de thuisbasis en een bezoek aan de raayhoek.

Dinsdag om 19.00 uur is de aftrap op Veld 2, en zullen we zien wie het in de volgende ronde gaat opnemen tegen de winnaar van Dauwendaele/Amstelwijck

De Fendert 2 - Hoek 3  2-1  ( 1-0)