Waarom makkelijker gezegd dan gedaan? Deltasport won tot nu toe vier wedstrijden in de Hoofdklasse B waarvan één tegen Hoek. In Vlaardingen ging de ploeg van Jannes Tant met 1-0 onderuit. Na drieëntwintig minuten spelen maakte Joey van der Velden het enige doelpunt van de wedstrijd.

Deltasport is nog niet gedegradeerd omdat het zes punten achter staat op Heinenoord. Met nog twee wedstrijden te spelen kan Deltasport altijd nog rechtstreekse degradatie ontlopen. Hoek verloor afgelopen weekend met 3-0 van Ter Leede maar mocht opgelucht ademhalen toen bleek dat XerxesDZB een voorsprong van 0-1 weggaf en alsnog in blessuretijd, met 3-1 van Heinenoord verloor. Heinenoord die er alles aan had gedaan om niet rechtstreeks te degraderen. Deltasport verloor met 3-0 van ASWH die nog in strijd is om de derde periodetitel.

Bij Hoek zijn Lionel Fitsch en Fabian Wilson weer terug na een schorsing. Ook Giovanni Sierveld zal terug zijn na een blessure, net als Renzo Roemeratoe. Jannes Tant zal dan ook over een bijna fitte selectie beschikken. Net Mickenson de Pessimier is geblesseerd.

Na de wedstrijd zal de Franky Standaert Cup worden uitgereikt in de kantine.  Deze prijs, georganiseerd door Supportersclub de Purperen Hei, zet de meest regelmatigste speler van dit seizoen in het zonnetje.

De wedstrijd op Sportpark Denoek begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kloet uit Spijkenisse. Hij floot eerder dit seizoen de wedstrijd XerxesDZB - Deltasport.