Hoek 2 ontving zaterdag Wieldrecht 2 een ploeg die men in een de openingswedstrijd van het seizoen trof in een uitwedstrijd. Destijds was het nog erg zoeken voor Hoek 2, Wieldrecht 2 dat was gedegradeerd uit de reserve hoofdklas had geen kind aan een zwalkend Hoek 2. Maar met het eind van de competitie in zicht zijn de rollen wel wat omgekeerd, waar Hoek 2 nog voor een prijs speelt is Wieldrecht 2 dat op een 7e positie staat nog steeds niet veilig.

Een wedstrijd met belangen, dus het publiek ging er eens goed voor zitten en kwam zeker in de 1e helft volop aan zijn trekken en kon genieten van 2 geweldig mooie doelpunten van Hoek 2. De thuisploeg die wel eens moeite heeft om op gang te komen oogde vanaf minuut 1 scherp en gedreven, ook Wieldrecht 2 kwam om te voetballen en dat leverde een alleraardigste 1e helft op. Leuk opgezette aanvallen van Hoek 2 en de bezoekers met een bal op de lat en een wedstrijd die in een hoog tempo werd gespeeld. De beloning voor het goede spel kreeg Hoek 2 in de 35e minuut toen een goed opgezette aanval over meerdere schijven door Sander de Haas werd afgerond, 1-0. In de slotfase nog enkele goede mogelijkheden voor Hoek 2 maar men verzuimde om afstand te nemen van Wieldrecht 2.

Zo bleef het ook in de 2e helft een prima wedstrijd om naar te kijken al was het nu wel meer spannender dan goed. Na een kleine tien minuten na rust weer zo'n mooi opgezette aanval met Marco Doens als eindstation maar zijn geplaatst balletje krulde net naast. Inmiddels kwamen de bezoekers ook steeds beter in de wedstrijd en leken met een half uur op de klok op gelijke hoogte te komen. Een enorme knal op het Hoek 2 doel en de bal leek via binnenkant kruis in het net te ploffen. Op miraculeuze wijze stuitte de bal via binnenkant kruis naar de paal aan de andere kant van het doel zo het veld weer in. Daar kwam Hoek 2 goed weg maar was het uitstel van een tegentreffer want niet veel later lag de 1-1 toch in het mandje. Vanaf dat moment kon het alle kanten op in een duel waar beide ploegen tot het randje gingen. Het balletje viel voor Hoek 2 gelukkig de goede kant op en mag worden gezegd dat de 2-1 van grote schoonheid was. Het was Marco Doens die op Messiaanse wijze Gert Jan Hamelink vrij voor doel zetten en de oer Hoek 2er ronde prima af. Wieldrecht 2 zette alles op alles en dwong Hoek 2 doelman  Sander Pijpelink tot enkele fraaie reddingen. De thuisploeg kreeg ook nog enkele prima kansen maar verzuimde en daardoor bleef het onnodig spannend. Na het laatste fluitsignaal gingen de handen van Hoek 2 in de lucht en storten de spelers van de bezoekers ter aarde want ook zij waren tot het uiterste gegaan. Mede door tegenstander Wieldrecht 2 was het een meer dan leuke partij voetbal om naar te kijken en dat hebben we dit seizoen wel eens anders gezien van sommige ploegen.

Na afloop werd uiteraard de wedstrijd nog een goed geanalyseerd maar het gesprek is toch wel de ongekende spanning in de reserve 1e klas zowel bovenin als onderin. Om een geheel duidelijk beeld te krijgen is niet eenvoudig maar ik zal proberen.

KAMPIOEN

Het blijft door de soms verrassende uitslagen de afgelopen weken ongekend spannend bovenin en zijn er nog 4 clubs die kans maken om kampioen te worden. De grootste kanshebbers zijn natuurlijk Zwaluwe 2 en Rijsoord 2 met Hoek 2 en De Meeuwen 2 op het vinketouw. Zwaluwe 2 speelde 1-1 gelijk bij Serooskerke 2 en Rijsoord 2 kon een achterstand tegen Terneuzense Boys 2 in de slotfase nog ombuigen naar een 2-1 overwinning. Hoek 2 won dus van Wieldrecht 2 en De Meeuwen 2 won met 3 - 0 van Aswh 3.

Met deze stand als gevolg

1.   Zwaluwe 2          24 - 46

2.   Rijsoord 2           24 - 44

3.   Hoek 2                24 - 42

4.   De Meeuwen 2   24 - 42

Volgende week superzaterdag met op het programma Rijsoord 2 - Zwaluwe 2 en De Meeuwen 2 - Hoek 2!!!

De inzet voor de nummers 1&2 de titel en nummers 3&4 de titel en de 3e plaats die recht geeft op een vervangende periodetitel. Maar daar ligt waarschijnlijk een heikel punt. De 1e periodetitel werd gewonnen door Zwaluwe 2 de 2e door Rijsoord 2. In de 3e periode stond Arnemuiden 2 op kop met wedstrijden tegen de 3 laatste ploegen in de competitie in het vooruitzicht lijken zij de de grootste kanshebber voor het felbegeerde ticket voor de nacompetitie. Maar nu komt het, nummers laatst Eboh 2 moest zaterdag op bezoek bij Arnemuiden 2 maar kwam niet opdagen!! Door de overwinning van Hoek 2 sprong men daardoor over Arnemuiden 2 heen in de 3e periode. Eboh 2 dat al meerdere duels moeite had om een elftal op de been te brengen gaat een grote hoofdrol vertolken in deze soap. Want de wedstrijd Arnemuiden 2 - Eboh 2 zal voor zaterdag gespeeld dienen te worden om alle ploegen met een gelijk aantal wedstrijden aan de laatste 2 duels van de competitie te laten beginnen. Maar gaat het gedegradeerde Eboh 2 nog door de week afreizen naar Arnemuiden 2???? Zoniet wat gaat er dan gebeuren?? Vele vraagtekens doemen hierop want stel dat ze niet meer op komen dagen?? Wat word er dan beslist door de KNVB....word Eboh 2 uit competitie genomen??   Als het aan Hoek 2 ligt wel al is dit natuurlijk geen eerlijk competitie verloop. Hoek 2 heeft namelijk 5 punten verloren tegen de club die met een totaal puntenaantal van 13 onderaan staat dus zou gebaat zijn bij terugtrekking van Eboh 2 want als alle resultaten tegen Eboh 2 worden weggeschrapt staat Hoek 2 ineens bovenaan. Maar zover is het nog niet maar zal ongewtijfeld een vervolg krijgen, toch bij deze wel de stand bij terugtrekken van Eboh 2 (je weet immers maar nooit)

1.   Hoek 2                22 - 41

2.  Zwaluwe 2           22 - 40

3.  Rijsoord 2            22 - 38

4.  De Meeuwen 2    22 -  36

PERIODETITELS

Zoals eerder gezegd Zwaluwe 2 en Rijsoord 2 hebben een periodetitel, en daardoor neemt nr 3 in de stand de titel over van 1 van de 2. Voor de 3e perioditel zal de wedstrijd Arnemuiden 2 - Eboh 2 dus gespeeld dienen te worden want daar heeft Hoek 2 dat nu dus 1e staat omdat Arnemuiden 2 nu een wedstrijd minder heeft gespeeld belang bij heeft. Hopelijk word er deze week al het een en ander duidelijk zodat de competitie een eerlijk en sportief eind krijgt. Zaterdag ontvangt Arnemuiden 2 Kapelle 2 dat de laatste weken ineens verrassend punten begint te pakken . Ook Groote Lindt 2 zit nog op het vinkentouw al zal hun prioriteit liggen bij veilig spelen.

NACOMPETITIE VOOR BEHOUD P/D

Na afgelopen zaterdag komen daar nog steeds 6 ploegen voor in aanmerking.

12. Aswh 3                        23 - 24

Komende dinsdagavond de inhaalwedstrijd Groote Lindt 2 - Aswh 3, wint Groote Lindt 2 dan is Aswh 3 zo goed als veroordeeld tot P/D wedstrijden en doet Groote Lindt 2 een grote stap voor behoud.

Voor zaterdag staan er onderin ook een paar belangrijke duels op het programma.