Volg HSV Hoek op social media:

Hoek 3 helpt Fc Axel 2 aan zege

01-05-2016 10:55 Axel

Geplaats door Wim Dieleman in Hoek 3

Na de nederlaag van gisteren tegen Fc Axel 2 kan Hoek 3 zich gaan opmaken voor de na-competitie. Het verloor na een 1-1 ruststand met 2-1 en zag concurrent Walcheren 2 door een 4-0 overwinning het kampioenschap grijpen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan en een achterstand van 2 punten op koploper Walcheren was er voorafgaand aan het duel met Axel eigenlijk nog alles mogelijk.Het mooiste scenario was om alles op de laatste speeldag te laten beslissen maar dan moest er wel gewonnen worden in Axel. Ook de equipe van trainer Piet de Vries dacht nog kansen te hebben om eventueel een periodetitel over te kunnen nemen en zo het seizoen nog wat langer te kunnen laten duren. Aan spelers geen gebrek deze keer. Alleen Sander van Langevelde ontbrak wegens werkzaamheden en Stephen de Zeeuw kon H4 versterken.

Ondanks dat H3 er redelijk sterk op stond moest het initiatief in de beginfase toch aan de Axelaars gelaten worden. Met name de centrale middenvelders van de thuisploeg waren het Hoekse middenveld telkens een stap te snel af en combineerden er lustig op los.Toch was de eerste beste keer dat H3 aan de goal kwam direct raak.Met een prima actie haalde Thijs de Blaeij de achterlijn in de Axelse 16 en kon de bal strak voor geven. De axel goalie had vervolgens wat moeite de bal vast te pakken en Patrick de Guchteneire was er vervolgens als de kippen bij de bal van dichtbij binnen te prikken.

Een opsteker voor H3 natuurlijk want eigenlijk was dit wel het gewenste scenario. Uiteraard bleef de thuisploeg het initiatief houden en ging op jacht naar de gelijkmaker. H3 daarintegen maakte vooral in balbezit geen beste dag door.Teveel misverstanden en te snel werd de bal weer onnodig ingeleverd, waardoor Axel steeds druk kon blijven houden op de Hoekse verdediging. Na een half uur toch de gelijkmaker nadat de spits, de H3 verdediging iets te snel af was. Daarna leek de thuisploeg op voorsprong te komen maar werd terecht wegens buitenspel afgefloten. H3 daarintegen kon niet heel veel potten breken en was alleen via Michel Mullaert een keer gevaarlijk, maar zijn inzet ging via de lat over het doel. Zo bereikten we met een 1-1 stand het rustsignaal.

Tweede helft was het Axel dat al snel op voorsprong kwam.Matig ingrijpen vooraf aan deze aanval zorgde ervoor dat een axel aanvaller toch een voorzet kon produceren. Dit zorgde voor de nodige paniek bij voorstopper Sil Tielemans die besloot het leder keurig met de borst in de eigen goal te leggen. Het enige voordeel was dat H3 nog 40' tijd had om wat aan de achterstand te doen. Uiteraard was een nederlaag ook niet wat men vandaag wenste waardoor de zaken nu wel wat energieker werden aangepakt, en men met de regelmaat van de klok gevaarlijk voor het Axelse doel verscheen. Het was nu Axel dat de voorsprong verdedigde en via de counter een paar keer kansen kreeg maar ook niet bij machtte was een doelpunt te maken. De beste kansen waren voor thijs, die een paar keer van afstand probeerde en Michel Mullaert die na een goede actie van Mike Visser over de rechterkant de lat nogmaals raakte. H3 was vandaag dus niet bij machtte om Axel echt pijn te doen en een 2-1 nederlaag was dan ook het logische gevolg.

In een verder sportieve wedstrijd werden maar liefst 6 gele kaarten uitgedeeld. Volsterkt onnodig en in deze fase van de competitie zit werkelijk niemand te wachten op nog meer schorsingen, geldboetes , etc,etc.  Elke keer hoor je weer, "Ja, als er een rapporteur langs de lijn staat dan heb ik een probleem als de kaarten niet op het formulier komen"  Wat een onzin !! ,Diezelfde rapporteur zou dan ook moeten zien dat gele kaarten zoals gisteren volsterkt belachelijk zijn, maar heb ik nog nooit gezien dat er 1 geschrapt wordt.

Affin, wellicht zien we Piet en zijn gezelschap terug in de na-competietie en zal het er toch anders aan toe gaan dan vandaag.Volgende week de laatste wedstrijd tegen Veere 2, die na een matige start nu toch ook weer veilig staan en zelfs zicht hebben op een periodetitel. Daarna maakt H3 zich op voor de na-competitie en lijkt Bruse Boys 2 de tegenstander te worden.

 

Axel 2 - Hoek 3  2-1 ( 1-1)

0-1     Patrick de Guchtenereire.

Deel dit nieuwsbericht: Delen op FacebookDelen op Twitter

Nieuws overzicht Hoek 3

Naar het nieuwsarchief