Hoek begon gehavend aan het duel door schorsingen van Lionel Fitsch en Fabian Wilson, zakte Reguillio Vandepitte een linie en speelde Sascha Beshliaha rechtsback. Birgen Martens begon in de basis en Kyle Doesburg op de bank.

In de eerste helft kreeg Hoek de nodige kansen van Rahim Abdul en Guillaume Clinckemaillie maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Ook Ter Leede was dicht bij de openingstreffer. Zo omspeelde Ait El Houssi keeper Jordy de Jonghe maar redde Thomas van Renterghem de bal van de doellijn. Ruim vijf minuten voor rust stuurde Thomas van Renterghem Guillaume Clinckemaillie de diepte in. De spits nam de bal aan op de borst, haalde uit maar zag zijn schot op de lat belandden.

Ook in het begin van de tweede helft kreeg Hoek enkele kansen maar telkens stond de doelman van Ter Leede op zijn plaats. In de drieënzestigste minuut kwam Ter Leede gemakkelijk op voorsprong door Ait El Houssi. De uittrap van doelman Jordi de Jonghe belandde in het zestienmeter gebied op zijn hoofd waarna de bal over de doellijn rolde. Een minuut later maakte Vincent Ammerlaan de 2-0. Met nog vijfentwintig minuten te spelen kwam Kyle Doesburg in het veld voor Ibrahim Eyürük maar ook hij kwam niet tot scoren. Het was zelfs Ter Leede die tien minuten voor tijd de 3-0 maakten.

Hoek speelde dan wel met een gehavende verdediging maar vanmiddag bleek maar weer eens de oude voetbalwet: "wanneer je zelf niet scoort vallen de doelpunten bij de tegenpartij".

Hoewel Hoek vandaag zelf verloor deed het toch goede zaken. Concurrent Xerxes DZB verloor vandaag van Heinenoord met 3-1.

Volgende week speelt Hoek de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Delta Sport. Deze ploeg verloor vandaag met 3-0 van ASWH.