De ploeg van trainer Jannes Tant treedt tegen Ter Leede wel aan met een gehavende ploeg. Rechtsback Fabian Wilson kreeg in de wedstrijd tegen Quick Boys rood en staat één wedstrijd aan de kant. Centrale verdediger Lionel Fitsch kreeg tegen de koploper zijn vierde gele kaart van het seizoen en staat hierdoor ook aan de kant. Laatste man Giovanni Sierveld en de verdedigers Renzo Roemeratoe en Mickenson de Pessemier zijn geblesseerd. Aanvaller Kyle Doesburg is wel weer inzetbaar nadat hij twee wedstrijden schorsing uit moest zitten.

Ter Leede staat op de zevende plaats. Het verschil met de ploeg op de elfde plaats, XerxesDZB, is zeven punten. De ploeg die aan het einde van het seizoen op die plaats staat moet promotie degradatie spelen om in de Hoofdklasse te blijven. Met nog drie wedstrijden te spelen is Ter Leede ook nog niet veilig. Het verschil tussen Hoek en XerxesDZB is slechts vier punten.

Ter Leede verloor afgelopen weekend met 3-0 van Haaglandia. Hoek hield koploper Quick Boys knap op 0-0. De wedstrijd tussen beide ploegen eerder dit seizoen eindigde in een 0-4 overwinning voor Ter Leede.

De wedstrijd op Sportpark Roodemolen wordt op kunstgras gespeeld, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter van Rijsbergen uit Maasland.