Hoek 2 reisde zaterdag af met een ruim bemeten selectie, op zich opzienbarend want vanuit Hoek 1 doen er door de krapte van de 1e selectie al weken geen spelers vanuit de 1e selectie mee. Neem daarbij dat er 2 spelers door blessures al geruime tijd niet kunnen spelen en 2 spelers die besloten om dit weekend maar eens een uitje te plannen. Het blijkt dus maar weer dat de groote van de Hoek 2 selectie de kracht is van dit seizoen.

Hoek 2 ging zaterdag op bezoek bij Serooskerke 2 dat in de 1e helft van het seizoen de verassing van de reserve 1e klas A was. Pas gepromoveerd maar gewoon brutaal zich bovenin nestelen. In de thuiswedstrijd speelde Hoek 2 in een leuke en sportieve wedstrijd gelijk en werden er complimenten uitgedeeld aan de tegenstander over hun spel. Trainer Jacco Nelen van Serooskerke 2 voegde er direct aan toe "eerst zorgen dat we veilig staan" deze opmerking klonk wat vreemd maar er lijkt geen woord over gelogen. Inmiddels staat Serooskerke 2 in de gevarenzone, men kan dan wel niet meer rechtstreeks degraderen, de tombola voor nacompetitie in angstig dichtbij. Voor Hoek 2 andere belangen want als men 3e in de eindstand word neemt men nog een periodetitel over en mag men via de nacompetitie proberen te promoveren. De TC van Hoek 2 had er geen gras over laten groeien en bekeek vorige week Serooskerke 2 in een uitduel met Terneuzense Boys 2, het bleek niet veel waard want er stond door omstandigheden een compleet andere ploeg. Of het hierdoor kwam dat Hoek 2 verrast was zal nooit duidelijk worden maar de 1e helft zou niet al te opwindend worden. Hoek 2 begon wat slapjes aan de wedstrijd maar kreeg na een minuut of tien het heft in handen zonder echt gevaarlijk te worden. Na een twintigtal minuten konden er nog twee gevaarlijke voorzetten van Hoek 2 worden genoteerd die door de talentvolle Jens van de Broeke van Serooskerke 2 goed werden onderschept. Middels een wat gemakkelijk gegeven vrije trap was Hoek 2 uit een schrimmage gevaarlijk maar meer viel er niet te noteren. Dat viel er wel voor de thuisploeg in de slotfase van de 1e helft als uit het niets een bal via de binnenkant van de paal gelukkig voor Hoek 2 het veld terugin springt. Een minuut later moet Hoek 2 doelman Sander Pijpelink ingrijpen en door deze twee momenten is Serooskerke 2 eigenlijk de gevaarlijkste ploeg in de 1e helft.

Het moet voor Hoek 2 anders in de 2e helft wil men geen averij oplopen, gelukkig is de 2e helft ook anders en zeker iets leuker om naar te kijken. Het eerste gevaar van Hoek 2 komt na een dikke tien minuten als na een vlotte aanval Tijn Tielemans een voorzet inkopt, een prima ingreep van Jens van de Broeke voorkomt een treffer van Hoek 2. Na een dik kwartier word Brian van Hoorn die eigenlijk nog niet veel in beeld was geweest deze middag de diepte ingestuurd. Wat volgt verbaast iedereen want van Hoorn zet een ongeziene turbo aan, laat iedereen zijn hielen zien en stormt af op het doel. Maar wederom is van de Broeke de winnaar, echter kan hij de bal niet klemmen en komt de bal via Marnick de Bat en Tijn Tielemans weer voor de voeten van Brian van Hoorn die nu wel kan afronden, 0-1. Het blijkt een gevoelige tik voor de thuisploeg dat duidelijk aangeslagen is na deze treffer. Toch zet men alles op alles om de zaak nog recht te zetten, via enkele voorzetten en corners is men gevaarlijk maar is de Hoek 2 doelman over het algemeen de baas in deze situaties. Met nog een kleine tien minuten op de klok is een reeks corners na een goed parade van Pijpelink wel de laatste stuiptrekkingen van Serooskerke 2. Als Brian van Hoorn met zijn 2e treffer van de middag de 0-2 op het bord zet is het helemaal over en kan scheidsrechter Vos na 90 minuten eigenlijk afluiten. Echter heeft de klok bij alle dode spelmomenten blijkbaar stil gestaan want met een ruim bemeten blessuretijd van ruim 10 minuten duurt het wel erg lang voordat het laatste fluitsignaal klinkt.

Voor Hoek 2 blijft er zo de laatste 3 wedstrijden nog het nodige om voor te spelen en hoort men met genoegen de uitslag van De Meeuwen 2 want door het verlies van de ploeg uit Zoutelande komt men nu weer gelijk in punten aantal. Voor Serooskerke 2 zijn de druiven zuurder en moet men nog vol aan de bak voor lijfsbehoud. Hopelijk lukt het de ploeg van trainer Jacco Nelen zich veilig te spelen want Serooskerke 2 heeft aangetoond een toegevoegde waarde te zijn in de reserve 1e klas. Niet alleen de spelopvatting ook het ontvangst voor en na de wedstrijd is netjes en gastvrij, hier kunnen vele clubs nog een voorbeeld aan nemen.

DE BESLISSINGEN IN DE RESERVE 1 KLAS.

De strijd om het kampioenschap lijkt te zijn beslist want waar Zwaluwe 2 ruimschoots met 3-0 won van Pelikaan 3 verloor Rijsoord 2 wel zeer verrassend van het al reeks gedegradeerde Kapelle. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft Zwaluwe 2 een voorsprong van 6 punten op Rijsoord 2 en moet het wel heel raar lopen wil dit nog uit handen worden gegeven. Zwaluwe 2 gaat op bezoek bij Serooskerke 2 en Rijsoord 2 ontvangt Terneuzense Boys 2.

DE 3e PERIODE

Door een 0-4 overwinning van Arnemuiden 2 op SC Amstelwijck staat de ploeg uit het vissersdorp bovenaan in moet men in de laatste 3 wedstrijden tegen de 3 laatste ploegen van het klassement. Dus lijkt men dit niet meer uit handen te geven.

3e PLAATS DIE RECHT GEEFT OP OVERNAME PERIODETITEL

Daar blijft het spannend want Hoek 2 achterhaalde dus De Meeuwen 2. Waar vorige week werd vermeld dat De Meeuwen 2 de complete top 3 nog ontmoette moet dit worden bijgesteld. Volgende week ontvangt De Meeuwen 2 Aswh 3, een week later komt Hoek 2 op bezoek en gaat men de laatste wedstrijd op bezoek bij Rijsoord 2 dat misschien dan is uitgespeeld voor het kamioenschap. Hoek 2 ontvangt volgende week het nog voor behoud spelende Wieldrecht 2, wederom een lastige pot dus.

NACOMPETITIE VOOR BEHOUD

Met 4 punten voorsprong lijken Terneuzense Boys 2 en Wieldrecht 2 wel veilig maar voor SC Amstelwijck , Groote Lindt 2, Serooskerke 2 en Aswh 3 zijn het nog spannende weken.