Trainer Jannes Tant had dezelfde elf opgesteld als in de wedstrijd tegen XerxesDZB, never change a winning team. Quick Boys trad aan met de topscorer van de Hoofdklasse B, Yordi Teijsse. Teijsse heeft evenveel doelpunten op zijn naam dan dat Hoek er dit seizoen gemaakt heeft, vijfentwintig.

Lionel Fitsch maakte het Teijsse moeilijk en liet de topscorer niet in de wedstrijd komen. Dit leverde hem wel een gele kaart op waardoor hij volgende week tegen Ter Leede geschorst is.

Hoek kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Na amper acht minuten te hebben gespeeld loste Nick de Groote een voorzet die door doelman Martijn de Zwart tot corner verwerkt werd.

In de vierendertigste minuut zag Robert Steemers ploeggenoot Jerghinio Sahadewsing vrij voor het Hoekdoel staan en legde de bal breed. Sahadewsing schoot echter hoog over.

Tien minuten voor rust ging een afstandschot van Guillaume Clinckemaillie net voorlangs. Beide ploegen creëerde wel enkele kansen maar zowel bij Quick Boys als bij Hoek stond het vizier niet op scherp.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Wel kleine kansjes creëren maar niet af kunnen maken. Het leek er dan ook sterk op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Tot zeven minuten voor rust. Fabian Wilson legde net buiten het zestienmetergebied de doorgebroken Mohamed el Osrouti neer en kon met een rode kaart het veld verlaten. Jerghinio Sahadewsing zette zich achter de bal maar via de muur werd de bal tot corner verwerkt.

De bezoekers probeerde de man meer situatie uit te spelen maar moest ook bedachtzaam zijn op counters van Hoek. Nick de Groote, op weg naar het vijandig doel werd onderuit getrokken maar dit bestrafte scheidsrechter de Bruijn slechts met geel.

In de slotminuten kreeg Quick Boys nog een kans maar de bal, laag over de grond voor het doel, ging voorbij alles en iedereen.

Door het gelijke spel en gezien de andere uitslagen neemt Hoek wat meer afstand van de onderste regionen. Quick Boys zag zijn voorsprong als koploper slinken tot twee punten.

Al met al een leuke wedstrijd vanmiddag op Sportpark Denoek waar enkel de doelpunten ontbraken.

Hoek speelt volgende week uit tegen Ter Leede. Die ploeg ging vandaag met 3-0 onderuit tegen Haaglandia.

Hoek - Quick Boys: 0-0