Volg HSV Hoek op social media:

Winst voor Hoek 3

17-04-2016 15:51 Hoek

Geplaats door Jordy Goossen in Hoek 3

Na 2 nederlagen op rij heeft H3 weer een driepunter te pakken. In een wedstrijd die in 0-0 leek te eindigen, wist H3 in de slotfase het net te vinden.

Ondanks de afwezigheid van een viertal spelers, staan er deze middag toch nog 13 spelers op het wedstrijdformulier. Hetgeen geen overbodige luxe is tegen Oostkapelle 2. Zij zijn er namelijk op gebrand om de eerder dit seizoen verloren wedstrijd tegen H3 enigszins recht te zetten.

Bij het controleren van de pasjes voor aanvang van de wedstrijd blijkt meteen hoe belangrijk de kleine puntjes vandaag zullen meewegen. Beide elftallen zijn er namelijk op gebrand om de 1ste helft richting het tennisveld te spelen, hetgeen een leuk plaatje oplevert. Alle 22 spelers staan op dezelfde helft opgesteld. Oostkapelle 2 geeft zich toch gewonnen en verhuist naar de andere speelhelft. Toch wordt er nog gedraaid, want aanvoerder Jan Willem Noorthoek verliest de tos. Na dit strategisch spelletje kan er dan worden begonnen aan de strijd tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst.

Zoals verwacht was het na een paar minuten spelen al duidelijk dat het een wedstrijd zou worden met veel strijd die zich voornamelijk op het middenveld zou afspelen. Oostkapelle was wat meer in balbezit, speelde vanachter de bal rond, maar eenmaal op het middenveld werd er gestreden voor elke meter. Wanneer Oostkapelle er in slaagde om het middenveld over te steken, dan stond er, zoals in het begin van het seizoen, een goed spelende verdediging. Hierdoor had Robin Francke een vrij rustige middag.

De rust wordt bereikt met de stand waarmee we zijn begonnen. Er worden wat puntjes op de ï gezet en de 2de helft wordt begonnen met dezelfde 11 als de eerste helft.

H3 en Oostkapelle 2 blijven ook in de 2de helft veel energie in de wedstrijd steken en ondanks de spaarzame kansen is het toch een boeiende wedstrijd om te zien. Niet vanwege het mooie voetbal, maar meer door de teamgeest die deze middag optimaal is bij H3. Men blijft geconcentreerd spelen en hopen op die ene kans. Want het is inmiddels wel duidelijk geworden dat de ploeg die deze middag scoort, ook de winnaar zal worden. Rond de 80ste minuut is het dan zover, een voorzet van Sander van Langevelde wordt door Michel Mullaert bij de 2de paal fraai afgerond.  Hierna volgen nog een 10 minuten, waarin het zaak is deze voorsprong vast te houden. Maar hoe Oostkapelle 2 ook probeert, Robin Francke wordt door hun niet 1 keer echt getest op zijn kunnen. Na 93 minuten voetbal vindt scheidrechter Duvekot het welletjes en kan H3 gaan genieten van deze driepunter.

Door deze overwinning heeft Hoek 3 de 2de plaats stevig in handen en wordt er druk gehouden op Walcheren 2.

Volgende week is een vrij weekend voor H3. Op 30 april worden in de Axel de schoenen weer aangetrokken om aan te treden tegen de mannen van Piet de Vries.

Hoek 2 - Oostkapelle 2     1-0 (0-0)

80'   1-0  Michel Mullaert