Het verschil tussen beide ploegen is zeven punten maar Zwaluwen heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Zwaluwen waar oud keeper Joop Hiele trainer is, verloor dit seizoen vijf wedstrijden, speelde er drie gelijk en won er vier. Hoek kwam tot nu toe ook tot vier overwinningen.

De laatst gespeelde competitiewedstrijd was een belangrijke. Uit tegen Heinenoord werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Nick de Groote.

 

Zwaluwen speelde zijn laatste wedstrijd in het inhaalweekend uit tegen Deltasport. Die wedstrijd werd met 4-1 verloren. Het doelpunt van Zwaluwen kwam van Jarno Reurink. Hij is, samen met Marlon Oranje, met vijf doelpunten topscorer bij Zwaluwen. Bij Hoek heeft Kyle Doesburg de meeste doelpunten geproduceerd, eveneens vijf.

 

Afgelopen vrijdag speelde Hoek vriendschappelijk tegen FC Axel. Hoek won met 1-0 door een doelpunt van Ibrahim Eryürük. Hij scoorde na een half uur spelen. Thomas van Renterghem viel geblesseerd uit. Fabain Wilson maakte na een langdurige blessure voor het eerst weer minuten in het eerste.

 

De wedstrijd op Sportpark Denoek begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Elissen uit Udenhout. In de vijf wedstrijden die hij eerder floot, deelde hij slechts acht gele kaarten uit. Vijf vielen er in de wedstrijd tussen Haaglandia en ASWH.