Volg HSV Hoek op social media:

Hoek wint dankzij doelman de Jonghe

30-01-2016 18:45 Heinenoord

Geplaats door Micha Deij in Hoek 1

Een belangrijke wedstrijd vanmiddag op sportpark de Tienvoet waar Hoek aantrad tegen Heinenoord. Voor beide ploegen was het van belang punten te halen omdat beide ploegen zich in de onderstaande regionen bevinden.

Hoek trad aan zonder aanvoerder Giovanni Siereveld, hij was geblesseerd en Renzo Roemeratoe, die plaats moest nemen op de bank. Siereveld werd vervangen door Mateusz Kuzmicki. Op de plaats van Roemeratoe speelde Thomas van Renterghem, terug van een blessure. Hoek nam vanaf de aftrap het initiatief wat resulteerde in een vroeg doelpunt. In de zesde minuut gaf Nick de Groote de bal voor op Guillaume Clinckemaillie. Deze legde de bal terug naar de Groote die eerst op de paal schoot en in de rebound binnenwerkte. Hoek kon opgelucht ademhalen omdat scheidsrechter v.d. Helder een doelpunt van Heinenoord afkeurde anders had het in dezelfde minuut 1-1 op het scorebord gestaan. Hoek zette Heinenoord onder druk en probeerde het tweede doelpunt te maken. Ondanks het veelvuldig balbezit werden de kansen niet verzilverd. Nadat Heinenoord na een half uur spelen wisselde kantelde de wedstrijd. Heinenoord koos voor een aanvaller in plaats van een verdediger en door die omzetting verloor Hoek de grip op de wedstrijd. Heinenoord drong Hoek in de verdediging, kreeg kans op kans, maar miraculeuze reddingen van doelman Jordi de Jonghe bleef Hoek op de been. Tot drie keer toe wist hij de bal uit het doel te werken.

In de tweede helft kreeg Hoek kleine kansjes maar het was Heinenoord dat het meest in de aanval trok. Het was alle hens aan dek voor de verdediging van Hoek maar de 0-1 bleef op het scorebord. Tien minuten voor tijd hield de doelman van Heinenoord, ondanks zijn armblessure, Hoek van de bevrijdende 0-2 af. Hij maakte met zijn knie een inzet van Kyle Doesburg onschadelijk. Hoek beleefde nog hachelijke slotminuten maar kon na het fluitsignaal de overwinning vieren. De winst op Heinenoord was de eerste overwinning op vreemde bodem dit seizoen.

Zaterdag 13 februari speelt Hoek thuis tegen  Zwaluwen dat vandaag niet in actie kwam door de slechte gesteldheid van het veld.

Heinenoord - Hoek 0-1: 6. Nick de Groote 0-1