Volg HSV Hoek op social media:

Spektakelstuk in Oostkapelle

29-11-2015 10:27 Oostkapelle

Geplaats door Wim Dieleman in Hoek 3

Na 22 minuten tegen een 3-0 achterstand aankijken en alsnog met een 3-4 overwinning van het veld te stappen. Wat valt hier weer over te melden als je er niet bij bent geweest ?? In Oostkapelle snappen ze het waarschijnlijk over 3 weken nog niet maar het past volkomen bij hetgeen de dappere strijders van Hoekie 3 dit seizoen wekelijks laten zien. Doelpunten kwamen op naam van Patrick de Guchteneire , Robbie van 't Hoff en 2x Michel Mullaert.

In de laatste wedstrijd van de heenronde reisde koploper H3 af naar Oostkapelle. Een lastige wedstrijd altijd , want hier wist H3 nog nooit te winnen en de geelhemden willen zich ook graag laten zien in de top van de ranglijst. Na een aarzelende start lukt dit ook aardig want voorafgaand aan de wedstrijd was men terug te vinden op een 3e plaats. Een mooi affiche dus, waarbij de grondlegger van het huidige H3, Giel Bentschap-Knook, zich als grensrechter ook weer eens wilde besmetten met het H3 virus.Het doel van H3 is momenteel om als koploper de winterstop in te gaan aangezien de piek altijd mooier is dan de stam.Weinig werd aan het toeval overgelaten. Zo werd tegenstander Oostkapelle al een keer bekeken en reisde men ruim op tijd met een sterke selectie af naar het kustdorp voor een gedegen voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal was direct duidelijk dat H3 de borst flink kon natmaken. De Oostkapellenaren starten furieus en lieten zien alles te willen geven voor de 3 punten. Niet dat men zo geweldig voetbalde , maar vooral de manier hoe men H3 het voetballen onmogelijk maakte. H3 had moeite met uitverdedigen en konden onze voorste linie moeilijk bereiken waardoor er steeds druk bleef op de H3 verdediging. Reeds na 6 minuten de voorsprong voor Oostkapelle via een snelle uitbraak over onze linkerkant waarbij alle H3 verdedigers telkens net een stapje te laat waren .Het was Sander van Langevelde die nog net zijn teen tegen de voorzet kon zetten , maar daarmee ook zijn eigen doelman kansloos liet. Niet veel later een snelle vrije trap voor Oostkapelle waarbij menigeen weer stond te slapen en via een paar stations vanaf de 16 meter knap werd binnen geschoten 2-0. H3 probeerde het natuurlijk wel maar kon nog altijd voor weinig gevaar zorgen in de beginfase. Na ruim 20 minuten een corner voor Oostkapelle, die in 2e instantie voor het doel werd gebracht bij een volkomen vrijstaande speler op randje 16, en jawel , in 1x op de pantoffel en 3-0. Het zat de thuisploeg ook niet echt tegen zeg maar. Na de 3-0 achterstand leek iedereen eindelijk wakker geschud want het laatste kwartier voor rust liet H3 zien dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was. In de 32e minuut de 3-1 na een combinatie door het midden , uiteindelijk binnengeschoven door Patrick de Guchteneire. Via diezelfde Guchtie en Michel Mullaert kreeg H3 nog een goede kans om de stand voor rust nog wat dragelijker te maken, helaas kwam het zover niet.

Met een 3-1 achterstand bij rust was het in ieder geval voor iedereen duidelijk wat er 2e helft te doen stond.Sander van Langevelde maakte plaats voor Mike Lako en Mike Visse schoof naar de voorstopper om zich bezig te houden met de lange spits. Al gauw viel de 3-2 nadat een ingestudeerde vrije trap eerst zorgde voor een gat in de ozonlaag , maar in 2e instantie toch voor het doel kon worden gebracht. Tot ieders verrassing viel de als voorzet bedoelde bal van Mullie over de keeper binnen. Vervolgens lag de wedstrijd weer helemaal open en ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht waarbij vooral Sil en Thijs zich van hun beste kant lieten zien. Alhoewel het wel wat kleine kansen kreeg had Oostkapelle niet meer de energie zoals in de eerste helft maar deed er alles aan om de voorsprong vast te houden. Met nog ruim een halfuur op de klok een dubbele wissel bij H3. Kevin de Smet en Wesley Mieras in de ploeg voor Tom Dieleman en de moegestreden Patrick de Guchteneire, wat ervoor zorgde dat H3 nog beter gaat voetballen.Inmiddels is ook trouwe volger Jeroen van de Broecke met zijn gevolg van de Boys gearriveerd en waarschijnlijk zorgde dit voor het laatste stukje motivatie. In de 83' minuut de verdiende gelijkmaker. Sander de Haas die over de linkerkant meekomt en voor de goal Michel weet te bereiken. Zwaar gehinderd weet Mullie toch op de been te blijven en van dichtbij zijn 2e van de middag binnen te schieten. De mannen van Oostkapelle vragen zich inmiddels af hoe dit allemaal mogelijk is maar H3 voelt dat er nog meer in zit. Geluk of niet maar H3 gaat nog voor de winst en krijgt de 3 punten. In de 89'minuut een vrije trap vanaf de middenlijn die hoog in de pot wordt gegooid. Ditmaal valt het leder uit de kluts voor de voeten van de vandaag weer onvermoeibare Robbie van 't Hoff die van dichtbij raak schiet. Niet veel later het laatste fluitsignaal en H3 is weer een overwinning rijker. Een historische overwinning die waarschijnlijk nog lang in het geheugen zal blijven hangen. Sjappoo !!

Volgende week alweer de laatse wedstrijd voor de winterstop. Dan komt Terneuzense Boys 3 op bezoek.

Oostkapelle 2 - Hoek 3    3-4  ( 3-1)

6'     1-0  ed SVL

12'   2-0  Hazelaar

22'   3-0  Wattel

32'   3-1 Guchtie

50'   3-2 Mullie

83'   3-3 Mullie

89'   3-4 Jopie