Volg HSV Hoek op social media:

Hoek heeft aan vijf minuten genoeg

28-11-2015 19:19 Hoek

Geplaats door Micha Deij in Hoek 1

Hoek ontving vanmiddag Haaglandia. De thuisploeg speelde een slechte eerste helft en ging met een 0-1 achterstand aan de thee. In de tweede helft stond er een compleet ander Hoek dat aan vijf minuten genoeg had om de wedstrijd om te draaien.

Haaglandia had in de eerste helft het betere van het spel. De ploeg was fel, gedreven en ging veelvuldig in de aanval. Hoek creëerde wel enkele kansen maar het was steeds net niet voor de jongens van trainer Jannes Tant. Haaglandia kreeg nauwelijks kansen maar ging wel met een 0-1 voorsprong de rust in. Vlak voor de thee zag Kamal Amheye dat doelman Jordi de Jonghe te ver voor zijn doel stond en krulde de bal schitterend over de doelman in de verre hoek binnen. Een minuut later was er de kans op 0-2. De bezoekers waren snel in de omschakeling maar Karam Boukhari schoot voorlangs.

In de tweede helft was Hoek de bovenliggende partij. Vanaf de aftrap werd er volop op de aanval gespeeld. Dat resulteerde in een schot net naast het doel van Nick de Groote. In de tweeënvijftigste minuut werd het harde werken van Hoek beloond. Kyle Doesburg zette een één tweetje op met Reguillo Vandepitte waarna hij de bal hard in de korte hoek schoot. Twee minuten later stond de 2-1 op het bord. Balverlies van Jordi Versteeg op eigen helft werd afgestraft door Rahim Abdul. Hij gaf een zuivere pass op Guillaume Clinckemaillie die Hoek op voorsprong zette.

Met een knappe actie aan de achterlijn veroverde Mickenson de Pessemier de bal waarna hij met de bal aan de voet naar eigen helft door mocht lopen. Zijn pass was op maat op de inlopende Kyle Doesburg die zo zijn tweede van de middag maakte. Ook bij het vierde doelpunt van de wedstrijd was Doesburg betrokken. Via de verdediging kwam zijn voorzet bij Guillaume Clinckemaillie. Doordat doelman Steven Verstraten op het verkeerde been stond, ging het slappe rollertje binnen, 4-1.

Haaglandia had de pech dat het lepe balletje van Abbes Rahmoune op de lat belandde. Rahim Abdul had de 5-1 op zijn schoon maar op een meter afstand van de doellijn schoot hij oog in oog in met de doelman te zacht waardoor de eindstand 4-1 bleef.

Hoek - Haaglandia / Sir Winston 4-1: 45. Kamal Amheye 0-1, 52. Kyle Doesburg 1-1, 54. Guillaume Clinckemaillie 2-1, 57. Kyle Doesburg 3-1, 66. Guillaume Clinckemaillie