Fusieclub Haaglandia is op 1 juli 2005 ontstaan na een fusie tussen RVC Rijswijk en FC Kranenburg. De zondagtak was vier seizoenen actief in de Topklasse, de zaterdagafdeling promoveerde afgelopen voetbaljaar via de nacompetitie naar de Hoofdklasse. Haaglandia werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Prinses Irene. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Hoofdtrainer Maurizio Ceccucci is bezig aan zijn derde seizoen in Rijswijk. In het verleden waren oud-Quick Boyzers John van Otterloo, Patrick de Groot en Erkan Sensoy lang actief voor de fusieclub.

Dit seizoen versterkte Haaglandia zich met Mohammed Achalhi (GDA), Galid Belaazzani (NAC Breda), Nick Brouwer (Noordwijk) en Djanomi Traxel (HMSH). Onder andere Remon van Bochoven (Westlandia), Mourad Mghizrat (gestopt) en Erkan Sensoy (gestopt) zijn niet meer actief op sportpark Prinses Irene.

Met dertien punten uit tien wedstrijden staat Haaglandia momenteel op de negende plaats in de Hoofdklasse B. De ploeg uit Rijswijk is één van de meest scorende ploeg met eenentwintig doelpunten. Topscorer is Karam Boukhari met zeven doelpunten. Het grote aantal tegendoelpunten (21) valt eveneens op. Alleen Sportlust'46 (27) en Deltasport (23) kregen meer treffers om de oren.
Met slechts één punt uit de eerste vier competitieduels leek Haaglandia een zwaar seizoen tegemoet te gaan, maar dankzij drie overwinningen op rij heeft de ploeg van trainer Ceccucci de weg naar boven gevonden.

Hoek scoorde dit seizoen slechts zes keer en is na Sportlust '46 (4) de minst scorende ploeg. De Hoekverdediging heeft dit seizoen negentien doelpunten tegen.

De laatste competitiewedstrijd speelde Haaglandia thuis tegen Quick Boys en ging met 1-2 ten onder. Na vijfentwintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Tien minuten voor rust viel de gelijkmaker door een doelpunt van Karim Boukhari. In blessuretijd maakte Quick Boys het winnende doelpunt. Haaglandia speelde toen al met een man minder. Met nog dertig minuten te spelen ontving John Bos zijn tweede gele kaart waardoor hij mocht vertrekken.

Hoek speelde de uitwedstrijd tegen XerxesDZB. Na een slechte eerste helft van Hoek volgde een betere tweede helft. Kansen waren er over een weer maar er werd niet gescoord.

Afgelopen weekend kwamen beide ploegen uit voor de districtsbeker. Haaglandia verloor uit bij zondag hoofdklasser RKAVV met 5-3. Hoek won thuis tegen tweedeklasser JEKA met 4-0 door twee doelpunten van Guillaume Clinckemaillie. De andere doelpunten kwamen van Reguillo Vandepitte en Sam de Munter.

De wedstrijd op Sportpark Denoek begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Luinge uit Bussum.

Voor de wedstrijd wordt om 14.00 uur in de kantine het eerste exemplaar van het boek 65 jaar Hoek overhandigd. Na de wedstrijd is het boek te koop in de kantine.