Volg HSV Hoek op social media:

Hoek 3 na zege op Rijsoord weer aan kop

22-11-2015 11:27 Hoek

Geplaats door Wim Dieleman in Hoek 3

Hoek 3 is gisteren weer koploper geworden. Op een nat, winderige en koud veld 2 werd de verschoven wedstrijd tegen Rijsoord 6 met een 3-1 overwinning afgesloten. Na een 1-1 ruststand trok Hoek 3  in de slotfase alsnog de 3 punten naar zich toe. Doelpunten kwamen op naam van Michel Mullaert , Patrick de Guchteneire en Albert Kingma.

Na het vrije weekend van vorige week, waarin een groot deel van de H3 selectie zich nuttig maakte bij andere elftallen konden de dappere strijders gisteren aantreden tegen promovendus Rijsoord 6. Ondanks de vele regen in de ochtend werd al vroeg in de ochtend besloten de wedstrijd door te laten gaan aangezien tegenstander uit het verre Ridderkerk moest komen en het niet echt een optie was om het veld om 13.00 uur nog eens te keuren.

Rijsoord 6 dus als tegenstander, we hadden er nog nooit van verloren en ze hadden een blaauw shirt, waren eigenlijk 2 zaken die we zeker wisten van hun.Tevens staat bij iedereen de uitwedstrijd al genoteerd ergens in april. Een vereniging van 12 seniorenelftallen , waarbij onze tegenstander waarschijnlijk elke uitwedstrijd bij toerbeurt een elftal samenstelden om hun verre uitwedstrijden te spelen.

Na het vrije weekend van vorige week was H3 de koppositie weer kwijtgeraakt en niets was een betere motivatie om bij winst de 1e plaats op de ranglijst weer terug te pakken. Dit moest gebeuren met een erg ruime selectie. Toevallig of niet maar vrijwel alle 15 eigen selectiespelers waren beschikbaar voor deze match.Alleen Stephen de Zeeuw zal door een vervelende enkel blessure zich gaan richten op wedstrijden na de winterstop. Daarbij kwam nog dat met H2 de afspraak was om 3 spelers van hun selectie ritme te laten opdoen na blessureleed en kwam de teller op 18. Zo werd het wel erg druk in de H3 dug-out en werd besloten 3 spelers maar een ATV dag te geven aangezien de meesten net te oud waren om in de C1 te spelen. Grensrechter van dienst was deze keer H3-watcher, Erwin van Hoorn die zich ook graag een middagje wilde besmetten met het H3 virus.

Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld startte H3 deze keer wat behoudend en tastte een beetje de sterkte van de tegenstander af. Zo gebeurde er het eerste kwartier eigenlijk weinig en ontbrak het bij beide ploegen aan een goede eindpas. Na krap 20 minuten toch het eerste doelpunt nadat Michel Mullaert toch goed de ruimte inging op een lange bal van Jan Willem Noorthoek. Oog in oog met de Rijsoord keeper schoof hij de bal koel binnen.Dit zorgde ervoor dat hij in zijn 9e opeenvolgende wedstrijd  het net wist te vinden voor H3. Sjappoo MULLIE !!  Na deze treffer begon het allemaal wat onvriendelijker te worden binnen de lijnen. Gelukkig  wist scheidsrechter Heyt alles in de hand te houden en nadat de mannen van rijsoord uit een prachtige vrije trap de gelijkmaker op het bord wisten te zetten keerde de rust letterlijk en figuurlijk weer terug. Tijd voor een bakkie thee, dus.

Tijd dus om de kilometervreters van H3 in de ploeg te brengen en de verwachting was dat Rijsoord het conditioneel lastig zouden gaan krijgen. Kersverse vader Jopie op de plek van Thijs de Blaeij en Tim Brouwer op de half voor Sil. Met windje mee was H3 tweede helft wel de bovenliggende partij en met name Marco Hamelink liet zich  onder het toeziend oog van zijn H2 trainer van zijn beste kant zien. Na 5 minuten een goede kans voor Mullie, die deze keer de keeper op zijn weg vond. Bij deze actie raakte hij ook licht geblesseerd en wilden we geen risico nemen met onze topcoorder aangezien we Wesley Mieras nog op de bank hadden zitten. Lang blessureleed hield hem aan de kant ,maar 137 Arie Dekker trainingen achter zijn kiezen was hij waarschijnlijk de fitste speler van heel veld 2. Het ontbreekt hem alleen aan wedstrijdritme en zo kon hij mooi een half uurtje gas geven.

Zoals verwacht koesterde Rijsoord de gelijke stand maar raakte de pijp een beetje leeg. H3 deed er daarintegen nog maar een schepje bovenop en vooral via de rechterkant kwam men een aantal keer gevaarlijk door. Met nog ruim een kwartier op de klok Mike Visser in het veld voor de moegestreden Sander van Langevelde. Het zorgde ervoor dat sterkhouder Patrick de Guchteneire zich nog meer aan het front ging melden en leek een treffer te maken maar zijn inzet kon op de lijn worden weggewerkt. Vervolgens een vrije trap op een mooi plekje voor Albert Kingma.Met 10 minuten op de klok een mooi moment voor de voorsprong , maar zijn inzet belandde op de lat. H3 .Verschillende kansen werden nog om zeep geholpen maar dan de 87'minuut. Een voorzet vanaf links van Albert Kingma op de inkomende Patrich de Guchteneire die de bal diagonaal,magistraal, abnormaal , bam, over de kansloze Rijsoord keeper knalde en H3 op voorsprong bracht. Met nog een paar minuten op de klok was het vervolgens Albert Kingma die ook nog wat abnormaals probeerde door de bal vanaf de zijlijn , ongeveer 10 meter van de achterlijn op goal te schieten.  En jawel hoor, gedragen door de wind zeilde de bal in de verste kruising binnen en zorgde voor mooie taferelen op het inmiddels omgeploegde veld 2.

Hoe slechter het weer , hoe mooier de doelpunten. Affin, weer 3 punten en wat natuurlijk nog leuker is "Wij staan weer bovenaan" dit zorgde weer voor een opperbeste stemming bij de dappere H3 strijders na afloop.

Volgende week de lastige uitwedstrijd naar Oostkappelle 2. Volgens Hillestats is daar nog nooit gewonnen door H3 , dus een prima moment om daar eens verandering in te brengen.

Hoek 3 - Rijsoord 6  3-1 ( 1-1)

19'     Michel Mullaert    1-0

40'     Rijsoord               1-1

87'     Guchtie                2-1

89'     Albert Kingma      3-1