Volg HSV Hoek op social media:

Hoek 2 en Pelikaan 3 verdienen eigenlijk 3 punten voor hun gelijkspel.

15-11-2015 10:04 Hoek

Geplaats door Johnny de Ritter in Hoek 2

Hoek 2 en Pelikaan 3 maakten er afgelopen zaterdagmiddag een leuke voetbalmiddag van, samen met een uitstenkend fluitende scheidsrechter van de Reijt schotelden ze het publiek een aardige patij voetbal voor. Enigste minpunt is dat een gelijkspel als deze beide ploegen maar 1 schamel puntje oplevert, want eigenlijk verdienden beide ploegen gewoon 3 punten.

Sinds 3 jaar kruist Hoek 2 de degens met Pelikaan 3, wat in al die jaren opviel dat het een ploeg is die graag wil voetballen. Zo ook afgelopen zaterdag en doordat Hoek 2 ook graag wil voetballen werd het publiek een leuke voetbalmiddag voorgeschoteld. De eerste minuten waren van Hoek 2 zijde zeer onrustig, veel balverlies en verkeerd inspelen was meer regel dan uitzondering. Toch zou Hoek 2 al op een vroege voorsprong komen want Guillamme Clinckemaillie strafte een onachtzaamheid in de Pelikaan 3 defensie ongenadig af en was dus evenals vorige week trefzeker voor Hoek 2, 1-0. Na deze treffer kwam Hoek 2 wat beter in zijn spel en onspon zich een partij voetbal die over en weer ging. Na dik een kwartier een goede kans voor de bezoekers dit na een slippertje in de Hoek 2 verdediging kon sluipost Sander Pijpelink de gelijkmaker voorkomen met een redding. Na dik een half uur was Pelikaan 3 nog eens dicht bij de gelijkmaker als een scherpe voorzet niet kan worden afgerond. De rust word bereikt met een 1-0 voorsprong voor Hoek 2 en dat stemt de thuisploeg tot tevredenheid uiteraard.

Na rust hebben de bezoekers een tijdje een optisch overwicht en zijn ook wat gevaarlijker en lijkt de gelijkmaker een kwestie van tijd. De gelijkmaker lijkt er in de 64e minuut te komen, gelukkig kan Justin de Zeeuw dit voorkomen door de bal in extremisch nog van de lijn te halen. Met nog 20 minuten op de klok valt dan toch de gelijkmaker die overigens wel verdiend was. Een wat makkelijk gegeven vrije trap word door Pelikaan 3 topscoorder Mark Pomp vanaf een meter of 25 op doel geschoten. Sander Pijpelink tikt de bal op de binnenkantpaal, maar de bal gaat via de andere binnenkantpaal binnen, 1-1.

Vanaf dat moment kan de wedstrijd alle kanten op want beide ploegen blijven strijden voor de 3 punten. Bij Hoek 2 valt met nog tien minuten te spelen Wesley Mieras in die een prima rentree maakte na zijn zware knieblessure. Met enkele panklare voorzetten ontstonden er enkele dotten van kansen voor Hoek 2 om de overwinning nog te grijpen. Een gevaarlijke schrimmage volgde op een voorzet van Mieras, het was Jordi Overbeeke die de bal over de lijn leek te gaan werken. Maar via een borst, benen en nog wat ledematen van een Pelikaan ging de bal uiteindelijk niet over de lijn. In de absolute stotfase nog een uitstekende schiettkans voor Sander de Haas, zijn schot vloog echter over het vangnet, jammer want hier had absoluut meer ingezeten. Dan fluit scheidsrechter van de Reijt voor het eind van de wedstrijd en mag hij terugkijken op een uitstekend gefloten partij. Na afloop was hij dan ook terecht zeer tevreden over zijn prestatie maar merkte op dat je daar ook twee ploegen voor nodig hebt die daar aan mee willen werken. Hoek 2 en Pelikaan 3 mogen zich wat dat betreft een pluim geven want ook mede dankzij hun werd het een meer dan aangename voetbalmiddag.

Volgende week zaterdag geen competitievoetbal maar wel speelt Hoek 2 komende dinsdagavond vriendschappelijk thuis tegen zondag 4e klasser Schoondijke.

Hoek 2 - Pelikaan 3  1-1

7e min 1-0 Guillamme Clinckemallie

74e min1-1 Mark Pomp

Scheidsrechter : v/d Reijt