Volg HSV Hoek op social media:

Hoek en XerxesDZB delen de punten

14-11-2015 19:06 Rotterdam

Geplaats door Micha Deij in Hoek 1

Hoek kon vanmiddag 0- het kunstgras van XerxesDZB moeilijk uit de voeten. De ploeg speelde de eerste helft dramatisch maar pakte het in de tweede helft goed op. Goed keepwerk voorkwam een doelpunt van Hoek. In de blessuretijd behoedde Renzo Roemeratoe Hoek van verlies.

Het was koud op sportpark Faas Wilkes en ook van de eerste helft werd je niet warm. Beide ploegen speelden niet goed, maar XerxesDZB had het betere van het spel. Hoek leed veelvuldig balverlies en kwam nauwelijks aan opbouwen toe. Een misverstand tussen de verdediging en doelman Jordi de Jonghe bood ruimte aan Dave van der Steen maar hij verzuimde hiervan te profiteren. Een kopbal van Damiën Muller belandde op de lat.

Bij aanvang van de tweede helft kreeg XerxesDZB de mogelijkheid om de score te openen, maar een schot van Ilyas Oulad-Ali ging net naast. Daarna nam Hoek meer het initiatief en werd gedurende de tweede helft sterker. Dit vertaalde zich in een kans in de zesenvijftigste minuut. Op aangeven van Nick de Groote kopte Rahim Abdul de bal links van de keeper die met een katachtige reflex de bal uit het doel tikte. Hoek had het overwicht maar moet alert blijven voor uitbraken van XerxesDZB. De thuisploeg claimde een penalty na een overtreding in de zestien maar de goed fluitende scheidsrechter Karremans zag hier echter niets in. In blessuretijd had XerxesDZB kans op de winnende treffer. Dit was echter buiten Renzo Roemeratoe gerekend. De verdediger gooide zich in de baan van het schot en voorkwam hiermee de winnende treffer.

Aanvoerder Giovanni Siereveld speelde zijn tweehonderdste competitiewedstrijd en had ook een belangrijk aandeel in het behouden van de nul.

Volgende week speelt Hoek thuis de bekerwedstrijd tegen RKVV JEKA. De week daarop wacht de competitiewedstrijd thuis tegen Haaglandia.

XerxesDZB - Hoek: 0-0

Deel dit nieuwsbericht: Delen op FacebookDelen op Twitter

Nieuws overzicht Hoek 1

Naar het nieuwsarchief