De Rotterdamse ploeg won tot nu toe twee wedstrijden, net als tegenstander Hoek. Gewonnen werd er van Zwaluwen (4-0) en Sportlust '46 (2-0). XerxesDZB heeft twee punten meer omdat het drie keer gelijk speelde en Hoek slechts één keer.

Afgelopen week speelde XerxesDZB thuis tegen Deltasport. Na tien minuten kwam de thuisploeg goed weg toen keeper Mathijs Donatz een penalty keerde. De ploeg kwam in de tweede helft op achterstand maar trok de stand, door een doelpunt in de vijfentachtigste minuut van Kevin de Vries, weer gelijk.

Hoek speelde eveneens thuis. Spijkenisse was de tegenstander en werd met 3-1 verslagen. Hoek kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Nick de Groote. Invaller Mickenson de Pessemier zette de stand in de tweede helft op 2-0. Spijkenisse kwam nog terug tot 2-1 maar voordat het spannend kon worden tikte Kyle Doesburg de 3-1 binnen. Het was slechts de tweede overwinning van Hoek dit seizoen en de eerste onder trainer Jannes Tant.

Beide ploegen hebben al eerder tegenover elkaar gestaan op Sportpark Faas Wilkes. In oktober 2011 speelden beide ploegen gelijk (2-2). In het seizoen 2012-2013 won Hoek in Rotterdam door een benutte penalty van Jorrit d'Haeseleer. Het seizoen daarop won Hoek overtuigend met 0-2 door doelpunten van Birgen Martens en Nick de Groote.

De wedstrijd op sportpark Faas Wilkes wordt gespeeld om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Karremans uit Den Haag. Hij floot eerder twee wedstrijden in de hoofdklasse en hield in beide wedstrijden de kaarten op zak.