Afgelopen dinsdagavond werd er nog even nagenoten van de show die Hoek 2 vorige week had weggegeven tegen Terneuzense Boys 2, maar vanaf donderdagavond waren alle blikken op Rijsoord 2 gericht. De huidige nummer 2 had 4 punten meer dan Hoek 2 dus om aan te haken moest er worden gewonnen. Hoek 2 had een goede trainingsweek achter de rug en geblesseerden waren op tijd fit om aan de aftrap te verschijnen. Ook had Hoek 2 een meevaller dat Guillamme Clinckemaillie zijn fitheid op orde zal moeten krijgen bij het 2e elftal, en daar word je als elftal nooit slechter van als hij meedoet. Ook vorig seizoen deed de Hoekse enfant terible mee tegen Rijsoord 2 waarin hij samen met Thomas van Renterghem een onvergetelijke wedstrijd speelde. De thuisploeg die net als Hoek 2 graag terug wil naar de reserve hoofklas liet in de wedstrijd het eerst van zich horen, echter het slappe balletje was een makkelijke prooi voor doelman Sander Pijpelink. Na een minuut of drie een goed actie van Marnick de Bat die vervolgens Clinckemallie wegstuurde. Met een bekeken voorzet werd aan de 2e paal Brian van Hoorn bereikt die rustig kon binnen schieten, 0-1. Onder het toezicht oog van de Pelikaan 3 trainer die alvast kwam analyseren in aanloop naar volgende week als Pelikaan 3 op bezoek moet naar sportpark "Denoek" had  Hoek 2 dus een prima start. Na een kleine tien minuten werd de stand door Guillamme Clinckemaillie verdubbelt (0-2) en lijkt Hoek 2 op weg naar wederom een monsterscore. Maar na een kleine 25 minuten begint de wedstrijd wat te kantelen en raakt Hoek 2 zijn overwicht wat kwijt, er is nog wel een goede kans maar ook de gastheren spelen aardig wat mogelijkheden bij elkaar. Op een minuut of vijf voor rust valt dat ook de verdiende aansluitingstreffer, 1-2. Hoek 2 probeert zich na rust te herpakken en krijgt ook de eerste kans om de marge weer re vergroten, maar het schot van Marco Doens gaat rakelings naast. Dan volgt de afgrijselijke 6e minuut na rust waar in 60 seconden alles fout gaat wat er maar fout kan gaan en Hoek 2 ineens met 3-2 achter staat. De wedstrijd is na rust in evenwicht maar dan staat Hoek 2 met nog dik een half uur op de klok met ineens met 10 als Marnick de Bat met 2x geel het veld mag verlaten. Een oerdomme kaart waar hij nog zovoor  was gewaarschuwd want ook de 1e kaart was voor praten. In de ogen van scheidsrechter Sakir is het uitspreken van "scheidsrechter dit is de 5e keer" erger dan vliegende tackles (later meer hier over). Toch ondervind Hoek 2 op het oog nog niet al teveel last hiervan want Hoek 2 speelt gewoon een degelijke partij weer en lijkt voorzichtig aan weer wat stapjes omhoog te gaan kunnen maken. Verbeten gaat men op zoek naar de gelijkmaker, een ouderwetse schrimmage voor het Rijsoord 2 doel, een bal van de lijn gered en een paar prima reddingen van de doelman voorkomen een treffer. Aan de andere kant heeft ook Rijsoord 2 de kansen om het duel in het slot te gooien maar laat dit na en geeft Hoek 2 dus hoop. Het einde naderd en Hoek 2 zet achterin de deur wagenwijd open als men ten aanval trekt. Rijsoord 2 lijkt bij een omschakeling hiervan te kunnen gaan profiteren, maar een vliegende sliding van Robin Bakker voorkomt een uitbraak. Geheel volgens de regels ging dit zeker niet want het been van een Rijsoord 2 speler moest het hierbij flink ontgelden. De woede op de bank van de thuisploeg was begrijpelijk en het antwoord van de scheidsrechter onbegrijpelijk want hij vond het geoorloofd inkomen. Het was gewoon een donker gele of misschien wel rode kaart waard maar het werd wegzenden van trainer Cees van den Heerik naar de tribune. Er vielen deze wedstrijd 5 kaarten voor praten en geen enkele overtreding werd met een kaart bestraft, en daar zaten er toch echt bij die rijp waren voor een prentje. Het deed allemaal niet meer af aan de nederlaag die Hoek 2 deze middag zou lijden maar vreemd blijft het. Ondanks de wat zure gezichten na het weggeven van de 0-2 voorsprong lijkt Hoek 2 onder leiding van Bart Corstanje zijn draai te hebben gevonden en toonde men aan dat men zich voetballend kan meten met de topploegen in de reserve 1e klas. Volgende week ontvangt Hoek 2 het altijd voetballende Pelikaan 3, hopelijk blijven de 3 punten op Hoek en kan er wederom worden genoten van een leuke pot voetbal.