Vorige week boekte Hoek 2 een moeizame maar verdiende overwinning op Kapelle 2 , afgelopen zaterdag moest men op bezoek bij E.B.O.H 2 met als inzet aansluiting houden bij de top van het klassement. Hoek 2 zonder trainer Wesley de Smet die werd vervangen door Bart Corstanje had zo de nodige zorgen. Vorige week had men de beschikking over Ibrahim Eyryuk en Brian de Vreeze  vanuit de 1e selectie, nu moest het zonder inbreng doen van bovenaf. Neem daarbij dat Marco Doens wegens een lichte operatieve ingreep ontbrak en Brian van Wingen wegens droevige omstandigheden moest passen voor dit duel. Dat scheelt een berg aan voetbalklasse, zaak was dus met 100% inzet spelen en strijden voor elke meter. Dat lukte de 1e helft aardig en Hoek 2 pakte zelf brutaal de leiding. Na een vrije trap voor Hoek 2 die op niets leek uit te lopen was Brian van Hoorn attent op slecht ingrijpen van de EBOH 2 defensie. Hij kon alleen op de doelman en schoot beheerst raak, 0-1. Dat was een steuntje in de rug voor Hoek 2 dat gediciplineerd en georganiseerd speelde. Een enorme rij aan corners leverde niets op voor de thuisploeg en schoten en vrije trappen gingen over, naast of eindigde veilig in de armen van doelman Sander Pijpelink. Hoek 2 daarin tegen was soms nog dichter bij een treffer, zo had de enorme pegel van Tijn Tielemans op de vuisten van de doelman best een treffer kunnen opleveren. De thuisploeg draaide de duimschroeven aan en leverde wederom enkele mogelijkheden op. Echter was het weer Hoek 2 dat op weg leek naar een treffer. Zo lanceerde Gert Jan Hamelink zichzelf  richting het EBOH 2 doel, hij speelde de bal diep achter de defensie en kon alleen op het doel af. Echter op het moment dat hij de bal die speelde stond Brian van Hoorn buitenspel, hij deed niet mee aan het spel en raakte ook de bal niet aan. De grensrechter vlagde maar trok zijn vlag daarna weer in... de scheidsrechter van dienst had inmiddels al gefloten, dus weg kans. Zijn uitleg in de rust was dat hij had gefloten omdat er dit seizoen een nieuwe regel van pas is in zulke situaties....het zal wel maar voor Hoek 2 voelde het wel als een tikkeltje onrechtvaardigheid. Met een 0-1 voorsprong en een goed gevoel ging Hoek 2 de rust in want de organisatie stond als een huis. Nog 45 minuten volhouden was het devies en spelen met 100% inzet. Maar daar kwam in de 2e helft niet veel van terecht want een ware belegering was een feit, tig corners, ballen van de lijn of net naast het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er dan voor de thuisploeg en dat was dik verdient, echter op de wijze waarop moet Hoek 2 zich toch achter de oren krabben. Moet overigens nog gezegd worden dat vlak voor de gelijkmaker Hoek 2 de paal trof uit een corner. Na de gelijkmaker was er nog een prima schot van Mathijs van de Acker die de doelman net over kon tikken. Maar dan vielen de doelpunten als rijpe appelen en schoot de stand in korte tijd naar 4-1 voor de thuispleog. Door een fraai eigen doelpunt werd het nog 4-2 maar spennend werd het niet meer en leed Hoek 2 zijn 2e nederlaag van dit seizoen. Volgende week zullen de punten op Hoek gehouden moeten worden als ASWH 3 op bezoek komt. Wie er dan eindverantwoordelijke is zal in de loop van de week wel duidelijk worden.