Na 3 opeenvolgende zeges reisde Hoek 3 vol vertrouwen af  naar t durp voor een heuse derby tegen Zaamslag 2. Altijd een leuk affiche, aangezien er nog een hoop sentimenten spelen bij beide ploegen. Zo zorgt de Hoekse bevolking voor een continu geldstroom naar Zaamslag richting de hoofdzetels van de plaatselijke bakkerijen en is er inmiddels sprake van een ongekend aantal spelers uit de Hoekse Talentpool waar je een hele bus mee kan vullen. Om een verdere verzaamslagizering van de Hoekse samenleving een halt toe te roepen waren de dappere Hoek 3 strijders geenszins van plan de 3 punten kado te doen. Dit was natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan aangezien Zaamslag een week geleden FC Axel van de mat veegde. Naar eigen zeggen met 10  !!!!  spelers van de 1e selectie. Voor de kraker tegen Hoek 3 was de teller blijven hangen bij 7 maar hier raakte H3 niet echt van onder de indruk, aangezien er bij H3 ook wel een man of 8 bij liepen die wel eens in een 1e hadden gespeeld, in de tijd dat de boten van hout waren en de mannen van staal.

De wedstrijd stond eerste helft vol met vooral weinig hoogtepunten. H3 moest een beetje wennen aan het warme weer en zorgde dat er niet teveel energie werd verbruikt om in  de allesbeslissende 2e helft het verschil te maken. Zaamslag moest een beetje wennen aan tegenstander Hoek 3, de scheidsrechter moest wennen aan het seniorenvoetbal en de toeschouwers moesten wennen aan het feit dat er weinig te beleven viel. Na een 20-tal minuten toch enige opwinding na balverlies op het Hoekse middenveld. Het zorgde voor een snelle uitbraak via de linkerkant en een sprintduel tussen de beide Dielemakkers.Uiteindelijk gewonnen door de van Hoek afkomstige Wesley Dieleman in Zaamslagse dienst die Tommeke zijn hielen liet zien. Zoals destijds contractueel was vastgelegd mag er niet gescoord worden tegen je oude club en hij mikte dan ook keurig op de paal. Helaas was de terugspringende bal een prooi voor een Zaamslagspeler waardoor de 1-0 een feit was. Hoek 3 kreeg ook een paar kansjes en kon voor wat gevaar stichten door vrije trappen en corners. Net voor rust gooide H3 er nog een offensiefje uit om zo nog de gelijkmaker te forceren zodat de bolus bij de thee iets beter zou smaken.Helaas kwam het zover niet.

In de rust werd besloten tot een tactische meesterzet, door Mike te wisselen voor Mike. Dit zorgde na rust voor een hoop verwarring bij de tegenstanders want bij de zaamslagse boys begrepen ze er niets meer van . Die Mike van de eerste helft zag er toch echt veel anders uit dan die Mike van de tweede helft. De taktiek van Zaamslag was erg voorspelbaar.Met 5 man continu in de voorste lijn kwam H3 niet echt in de problemen. Het Zaamslagse spel werd steeds stroperiger en H3 begon steeds gelikter te voetballen. In de 55e minuut een vloeiende aanval via Michel en Patrick die Thijs de Blaeij in stelling bracht. Hij schoot met rechts de verdiende gelijkmaker binnen. Door het spelletje van  Zaamslag  kwam er steeds meer ruimte op het middenveld en daar wisten de Hoekenezen wel raad mee. Patrick de Guchteneire ontpopte zich als gangmaker en nam  H3 mee op jacht naar de voorsprong. In de 65e minuut een vrije trap via Albert Kingma die Michel bij de 2e paal wist te bereiken. Met een wonderschone kopbal wist hij zijn ploeg op 1-2 te brengen. Inmiddels was Tim Brouwer in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Kevin de Smet en begon de wondersoep van Kevin en Marie Jeanne zijn werk te doen. Zaamslag leek steeds meer uitgeblust en met de finish in zicht gooide H3 er nog maar een schepje bovenop door de vele ruimte die het kreeg. Het zorgde eerst voor een poeier op de lat van Tim Brouwer en even later was het Michel Mullaert die nogmaals de lat raakte toen hij uit een corner weer vrij kon inkoppen. Het geeft maar aan dat deze overwinning zeker niet gestolen is en nadat even later het eindsignaal weer een feit was smaakten de bolussen weer opperbest.

Hoek 3 handhaaft zich in de kopgroep.Volgende week wacht GPC Vlissingen 2  en zal H3 uiteraard weer voor een driepunter gaan.