Volg HSV Hoek op social media:

Hoek scoort en wint van ASWH

03-10-2015 18:51 Hoek

Geplaats door Micha Deij in Hoek 1

Of het ontslag van een trainer het gewenste effect heeft moet altijd nog blijken op het veld. Doordat Hoek twee keer scoorde en daardoor won van ASWH bleek dat de juiste beslissing was genomen.

De eerste kans van de wedstrijd was onbedoeld voor ASWH. In de tweede minuut kopte verdediger Giovanni Sierveld terug op zijn eigen keeper maar had het iets verkeerd ingeschat. De bal belandde op de paal i.p.v. bij de doelman. De corner van Lars Bosscha die daaruit volgde ging maar net voorlangs.

In de achtste minuut stoomde Kyle Doesburg op naar het vijandige doel. In plaats van breed te leggen schoot hij zelf waardoor het schot een makkelijke prooi was voor de doelman. De snelle spits voelde zich in een prima vorm en liet dat drie minuten later zien. Na een rush vanaf eigen helft rondde hij beheerst af en maakte de 1-0. Doesburg brak hiermee de ban dat Hoek al vier wedstrijden op rij niet tot scoren kwam.

Niet veel later was ASWH dicht bij de gelijkmaker maar Michael van Dommelen zag zijn kopbal overgetikt worden door doelman Jordi de Jonghe.

Zes minuten na zijn eerste doelpunt nam Kyle Doesburg ook de 2-0 voor zijn rekening. Nick de Groote gaf een voorzet op maat waarna Doesburg bij de tweede paal de bal binnenkopte.

Hoek probeerde de 3-0 te maken maar ASWH gaf weinig ruimte en zette de Hoekverdediging onder druk in de hoop voor rust de aansluitende treffer te maken. Die kwam er echter niet.

In de tweede helft startte ASWH met twee wissels. De bezoekers zette Hoek onder druk en de thuisploeg kon alleen gevaar stichten in de counter. Nick de Groote was een kwartier in de tweede helft dicht bij een doelpunt. Hij schoof de bal door de benen van de keeper maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Uit de corner die daarop volgde werd de kopbal van Sam de Munter uit de kruising gekopt. Wat daarna volgde was een belegering van het Hoekdoel. Kansen waren er voor Jesper van den Bosch en Robin Mulder maar de Hoekverdediging hield stand.

Met nog vijfentwintig minuten op de klok kwam Guillaume Clinckemaillie in het veld voor Sam de Munter. De Belg claimde een kwartier voor tijd een strafschop maar scheidsrechter Prooi zag hier niets in.

De Hoekdefensie moest met nog ruim tien minuten te spelen toch capituleren op een inzet van Robin Mulder. Daarna was het alle hands aan dek bij Hoek. De ploeg had moeite om onder de druk van ASWH uit te komen maar op karakter en wilskracht lukte het de ploeg de overwinning over de streep te trekken.

Volgende week speelt Hoek de uitwedstrijd tegen Rijnvogels dat vandaag de uitwedstrijd met 2-1 verloor van Heinenoord.

Hoek - ASWH 2-1: 11. Kyle Doesburg 1-0, 17. Kyle Doesburg 2-0, 78. Robin Mulder

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe, Renzo Roemeratoe, Thomas van Renterghem, Giovanni Siereveld, Lionel Fitsch, Birgen Martens (88. Ibrahim Eryürük), Sam de Munter (64. Guillaume Clinckemaillie), Nick de Groote, Michenson de Pessemier, Mateusz Kuzmicki, Kyle Doesburg (92. Bjarne de Vreeze)