ASWH staat momenteel vijfde met zeven punten uit vier wedstrijden. Twee keer werd er deze competitie gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één verloren. De ploeg van trainer Jack van den Berg kende nauwelijks mutaties. Twee spelers vertrokken en vier nieuwe spelers kwamen de gelederen versterken.

Afgelopen zaterdag speelde ASWH thuis tegen Quick Boys. In de eerste helft kwam de thuisploeg op achterstand. Na rust trok Peter Verhoeve de stand gelijk. Jerry Tieleman zette ASWH op voorsprong maar met nog ruim tien minuten te spelen werd een handsbal bestraft met een penalty waardoor Quick Boys gelijk maakte.

Hoek verloor van Zwaluwen met 3-0. Met rust stond het 1-0 en terwijl Hoek op zoek ging naar de aansluitende treffer vielen de doelpunten aan de overzijde. Die nederlaag was de aanleiding van het Hoekbestuur om Pennings zijn ontslag te geven.

De laatste keer dat ASWH op bezoek kwam in Hoek dateert van het seizoen 2013-2014. De wedstrijd eindigde toen in een 2-0 overwinning voor de Zeeuws Vlamingen. Nick de Groote zette Hoek na twintig minuten op voorsprong. Tien minuten voor tijd maakte Guillaume Clinckemaillie de 2-0. Hoek pakte door deze overwinning de eerste periodetitel en legde zo de basis voor het kampioenschap.

Wat bij Hoek niet lukt, scoren, gaat bij ASWH wel, twaalf doelpunten zijn er al gemaakt. Topscorers bij ASWH zijn Michael van Dommelen en Robbert Olijfveld, elk met drie doelpunten. Hoek wacht nog altijd op het eerste doelpunt van de competitie.

Bij Hoek heerst een kleine blessuregolf. Fabian Wilson is al langer geblesseerd aan zijn knie. Tijdens de wedstrijd tegen Zwaluwen viel Reguillo Vandepitte uit. Hij heeft een scheurtje in zijn enkelband en zal minimaal drie weken uit de roulatie zijn. Ook Renzo Roemeratoe viel geblesseerd uit tegen Zwaluwen. Hij heeft last van zijn enkel. Tijdens de training raakte Rahim Abdul terug geblesseerd aan zijn knie en Sascha Beshliaha heeft last van zijn hamstring.

De wedstrijd Hoek - ASWH op Sportpark Denoek begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kloet uit Rotterdam.