Maar liefst 14 spelers van de eigen selectie waren gisteren beschikbaar om aan te treden tegen de jonge hindes van Kloetinge 3. Een ongekende luxe natuurlijk,wat zorgde voor een rustige aanloop naar de klassieker.Het is welleens anders geweest !!. Een aantal spelers had weliswaar wat pijntjes, maar de resultaten van de afgelopen weken zijn meestal de beste medicijnen om de pijn te verbijten.

Kloetinge 3 beleeft een matige seizoensstart, maar dit was naar eigen zeggen te wijten aan gebrek aan spelers. De wedstrijd tegen H3 kon men weer op oorlogssterkte aantreden, dus het beloofde een zware middag te worden. Vorig seizoen was men lange tijd koploper en paar weken terug wist men zelfs te winnen van Hoek 2 in het bekertoernooi.

Scheidsrechter van dienst was onze bekende Ko Heule en mede dankzij hem werd het een Heulemooie voetbalmiddag...

Hoek 3 vreesde vooral de sterke aanvals linie van kloetinge.Routinier Remco Mullaert moest zorgen dat de snelle linkerspits aan banden werd gelegd.Het moet gezegd worden, maar van keekuh, speelde een berepartij. In de as had H3 ook weer de vertrouwde namen staan  wat zorgde voor een sterk acterend Hoekie 3. Eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Kloetinge moest het van de individuele kwaliteiten hebben en de Hoekenezen vormden een hecht collectief. Het was Sil Tielemans die een keer aan de noodrem moest trekken toen een diepe bal voor gevaar zorgde en aan de andere kant werkte spits Michel Mullaert zich een slag in de rondte om het de Kloetinge verdediging lastig te maken.Zo onstonden ook de kansen voor H3 want Kloetinge 3 maakte nogal eens een foutje in het uitverdedigen. Op slag van rust raakte H3 nog een keer de lat na een hectische fase voor het Kloetinge doel en was zodoende dicht bij een doelpunt.

In de rust 2 wissels. Albert Kingma komt in de ploeg voor Tom Dieleman en sterkhouder Patrick de Guchteneire verlaat met een lichte blessure het Hoekse middenveld waardoor Sil Tielemans doorschuift en Kevin de Smet de plaats aan de rechterkant inneemt. Beginfase tweede helft begint H3 wat behoudend.Door alle omzettingen leek het energieke van de eerste helft even weg te zijn en was Kloetinge de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. In deze fase moest laatse man Jan Willem Noorthoek een keer stevig ingrijpen , wat hem een Heule kaart opleverde. Naarmate de tweede helft vorderde werd het duel steeds boeiender om naar te kijken aangezien de ruimtes groter werden en beide ploegen kansen kregen. In de 70 minuut een fenomenale redding van doelman Robin Francke toen de gevreesde linkerspits de Hoek verdediging toch een keer te snel af was. Aan de andere kant was het Thijs de Blaeij die zich meer en meer onderscheidde en enkel met overtredingen was af te stoppen. In de 78e minuut minuut een klusje voor Albert om zich te belasten met een vrije trap aan de zijlijn. Hij peerde de bal over de Heule het strafschopgebied binnen en werd doorgekopt door Sil Tielemans. Vervolgens was het Michel Mullaert die zijn ploeg op voorsprong bracht door bij de tweede paal de bal binnen te tikken. Een boeiende slotfase volgde, een struikelpartij in de Hoekse zestien zorgde voor opwinding en een glijpartij van van een Kloetinge aanvaller voor leedvermaak. Toch hield de sterk acterende H3 verdediging stand en leek de onvermoeibare Jopie de wedstrijd aan de andere kant te beslissen. Helaas moest hij iets te ver uitwijken waardoor de kans verkeken was. In de absolute slotfase een aantal corners voor H3. Wederom een klusje voor Albert Kingma, die er eentje panklaar op het hoofd legde van Michel Mullaert die met zijn tweede doelpunt de eindstand vastlegde. Dat het H3 niet echt tegen zit op het moment blijkt vervolgens uit een alles of niets poging van de Kloetinge.Een hectisch moment voor het het Hoekse doel , doet de bal uiteindelijk simpel belanden in de handen van onze doelman. Vervolgens maakt scheidsrechter Ko er een eind aan en is H3 weer drie punten rijker en Kloetinge Heulemaal niets.

Door de resultaten is  H3 terug te vinden in de top van de ranglijst en dit zorgt natuurlijk voor een opperbeste stemming bij de dapper strijders van H3. Volgende week staat er weer een alleraardigst wedstrijdje op het menu voor H3.We reizen dan af naar Zaamslag en gaan dan uiteraard weer voor de 3 boluspunten.