Zwaluwen heeft zeven punten uit drie wedstrijden. De ploeg van trainer Joop Hiele begon het seizoen met een gelijkspel tegen Haaglandia/Sir Winston. Daarna werd er met een doelpunt verschil gewonnen van Deltasport 3-2 en Jodan Boys, 1-2. Afgelopen weekend tegen Jodan Boys zette Marlon Oranje Zwaluwen op voorsprong uit een corner. Een kwartier later maakte Dimitri Gomes Almeida de 0-2. In blessuretijd maakte Jodan Boys nog 1-2. Topscorer bij Zwaluwen is Marlon Oranje met drie doelpunten.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in mei 2014. Het jaar dat Hoek zich tot kampioen van de Hoofdklasse  mocht kronen. De wedstrijd in Vlaardingen eindigde in een 1-3 overwinning op de slotdag van de competitie. Bij Hoek was Nick De Groote toen de grote man. De Belgische aanvaller opende in de 41e minuut de score. Zes minuten na rust vield de gelijkmaker door Jasper Gudde waarna hoek het heft weer in handen nam en in de slotfase, 83e en 89e minuut, de eindstand vastlegde. Bij de laatste twee goals van De Groote was Davy Versprille de aangever. Versprille was normaliter de tweede keeper, maar mocht als veldspeler invallen.

De wedstrijd op Sportpark Zwaluwen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Greveling uit Rotterdam.